In Mol krijgen 15 weesboompjes een nieuwe thuis. Maar liefst 535 geïnteresseerden stelden zich kandidaat voor een appel- of perenboom.

Om de bomen eerlijk toe te wijzen, lootte kinderburgemeester Cas Delaet op vrijdag de winnaars. Samen met andere kinderen uit de kinderraad stak hij zonder kijken dartspijltjes in een prikbord.

De gemeentelijke groendienst ging in januari op zoek naar een nieuwe thuis voor 15 laagstammige fruitboompjes, waarvan twaalf jonagoldappel- en drie conferenceperenbomen.

De boompjes werden de afgelopen maanden niet opgehaald door nieuwe inwoners in het project 'Iedereen een boom'. Tijdens dit project ontvingen 125 inwoners gratis een boompje, naar aanleiding van een geboorte of een verhuis naar Mol.

'Met 535 kandidaten kunnen we echt spreken van een groot succes. We vinden het geweldig dat we de boompjes zo snel een nieuwe thuis kunnen geven. De winnaars halen donderdag 10 februari hun boom op, en planten die voor midden februari. Zo zijn we zeker dat de bomen optimaal kunnen groeien.'